Stark&Hunze

website noordelijke illustratorenvereniging

Portretschilderijen
Stripsverzameling
contactpagina
linkpagina
Stripsverzameling
Cartoonverzameling
Illustraties
Cartoonverzameling
contactpagina
linkpagina
Nieuws
Illustraties
Startpgina
Nieuws

stripportret 2012

foto uit 2018

(om misverstanden te voorkomen)

Na mijn vervroegde pensionering uit het voortgezet onderwijs, ben ik (weer) strips en cartoons gaan tekenen. Naast mijn redactionele werk voor ons wijkblad "de Hunze/Van Starkenborgh, begon ik aan een strip over Harro Hunze, een puber die z'n weg probeert te vinden in deze wat saaie buurt. Door de komst van een nieuwe wijk Starkenborgh groeide deze strip uit tot "Stark & Hunze". Inmiddels is een selectie van de belevenissen van het tweetal verschenen in een jubileumbundel. Na ruim 10 jaar heb ik hiermee afscheid genomen van dit illustere tweetal.

 

Daarnaast maakte ik af en toe op beperkte schaal cartoons voor tijdschriften, bedrijven en websites. Behalve freelance tekenaar ben ik jarenlang redactielid en medewerker van het Nederlands Stripmuseum  en redacteur van het VOIC-ledenblad "INKT" geweest.(inmiddels is de ook de naam van de VOIC veranderd in 'INKT') www.inkt.pro

Op dit moment staan de strips en cartoons meer op de achtergrond omdat ik me  nu vooral concentreer op schilderen van portretten in olieverf.


Voor de website van Stripmuseum en medewerkers, zie 'links'

 

  

foto uit 2012

VOIC tekensessie 2016

VOIC avond met Frans LeRoux en John Croezen2011