kennismakingspagina
Stripsverzameling
kennismakingspagina
contactpagina
linkpagina
Stripsverzameling
Cartoonverzameling
Illustraties
Cartoonverzameling
contactpagina
linkpagina
Illustraties
Startpgina

hans huisjes

historie

  

Na een slordige 10 jaar is een selectie van de belevenissen van Steven Stark en Harro Hunze gebundeld in een A5 stripboek van 60 pagina's. In de eerste plaats bedoeld voor de wijkbewoners van de fraaie stadswijken Starkenborgh en Hunze, omdat veel belevenissen te maken hebben met de plaatselijke omstandigheden in hun wijk. Helaas is het boekje niet meer leverbaar.

Er is een nieuw kinderboekje uitgegeven door het Grafisch Museum in Groningen(GRID) in samenwerking met de VOIC, die voor illustratoren zorgde. In het boekje gaat Milo op zoek naar nieuwe ouders. Mijn nogal foute moederfiguur Drein van Zaniken werd uitvergroot bij de balie van het museum te staan, samen met de deftige ouders die Marianne van Voorn heeft getekend.

Het boekje is verkrijgbaar bij het GRID

https://www.gridgroningen.nl/exposities/nieuwe-ouders-van-nilo/

De overzichtstentoonstelling OH?...AHA! met Frans Le Roux van de bekende Groninger cartoonist Frans Le Roux was de laatste expositie die in het Nederlands Stripmuseum werd gehouden. Ze vormde een waardige en feestelijke afsluiting van een periode van bijna 15 jaar dat het museum aan de Groninger Westerhaven was gevestigd. Per 2 maart 2019 sloot het haar deuren om in het najaar van 2016 terug te keren als onderdeel van Storyworld in het nieuwe Groninger Forum. Voor deze overzichtstentoonstelling maakte ik op verzoek van Frans een korte biografie met een foto voor het openings-paneel. Daarnaast schilderde ik een portret voor de omslag van een ge├»llustreerd vriendenboek, met bijdragen  van zijn collegaillustratoren van de VOIC..

Overzichtstentoonstelling van Frans Le Roux in het Nederlands Stripmuseum te Groningen (maart 2019)

Frans Le Roux is vooral bekend geworden is door zijn Groninger stadstekeningen en de meer recente tekeningen voor de serie Cities of the World van Ravensburger. Op de tentoonstelling is ook het vele andere strip- en cartoonwerk te zien dat de tekenaar in de afgelopen 45 jaar heeft vervaardigd.

Voor meer info, klik op het potloodcartoon...

  

  

klik hier voor de website van de Hunze/vanStarkenborgh