">
Stripsverzameling
Cartoonverzameling
Illustraties
kennismakingspagina
contactpagina
linkpagina

kennismakingspagina
Stripsverzameling
Cartoonverzameling
Illustraties
contactpagina
linkpagina





hans huisjes

actualiteiten

Maak 7,50 euro over op NL66RBRB0983238278 tnv J.E.Huisjes m.v.v 'jubileumbundel S&H' 

Als u in de stad Groningen woont, komt het boekje in de bus!

Als u buiten de stad Groningen woont betaalt u 2,50 euro verzendkosten omdat het boekje(in A5 formaat-60 pag.) meer dan

100 gram weegt.

Na een slordige 10 jaar is een selectie van de belevenissen van Steven Stark en Harro Hunze gebundeld in een A5 stripboek van 60 pagina's. In de eerste plaats bedoeld voor de wijkbewoners van de fraaie stadswijken Starkenborgh en Hunze, omdat veel belevenissen te maken hebben met de plaatselijke omstandigheden in hun wijk. Maar ook buitenstaanders kunnen het boekje bestellen. Het gaat om de laatste exemplaren

Er is een nieuw kinderboekje uitgegeven door het Grafisch Museum in Groningen(GRID) in samenwerking met de VOIC, die voor illustratoren zorgde. In het boekje gaat Milo op zoek naar nieuwe ouders. Mijn nogal foute moederfiguur Drein van Zaniken werd uitvergroot bij de balie van het museum te staan, samen met de deftige ouders die Marianne van Voorn heeft getekend.

Het boekje is verkrijgbaar bij het GRID

https://www.gridgroningen.nl/exposities/nieuwe-ouders-van-nilo/

Op vrijdag 21 december vond de feestelijke opening plaats van de overzichtstentoonstelling van tekenaar Frans Le Roux. Daarvoor maakte ik op zijn verzoek een korte biografie met een foto voor het openings-paneel. Daarnaast schilderde ik een portret voor de omslag van een geïllustreerd vriendenboek, met bijdragen van zijn collega-illustratoren. Frans is vooral bekend geworden is door zijn Groninger stadstekeningen en de meer recente tekeningen voor de serie Cities of the World van Ravensburger. Op de tentoonstelling is ook het vele andere strip- en cartoonwerk te zien dat de tekenaar in de afgelopen 45 jaar heeft vervaardigd.

Voor meer info, klik op het potlood...

Bezoek de overzichtstentoonstelling van Frans Le Roux in het Nederlands Stripmuseum te Groningen (tot 2 maart 2019)

OH?...AHA! met Frans Le Roux is, samen met de unieke expositie "Van penseel naar kwast" (meer dan 50 schilderijen en andere kunstwerken van bekende striptekenaars) de laatste tentoonstelling die in het Nederlands Stripmuseum wordt gehouden. Ze vormen samen waardige en feestelijke afsluiting van een periode van bijna 15 jaar dat het museum aan de Groninger Westerhaven is gevestigd. Per 2 maart 2019 sluit het museum haar deuren om in het najaar van 2016 terug te keren als onderdeel van Storyworld in het nieuwe Groninger Forum. (voor meer info:http://www.stripmuseum.nl/Penseel_naar_kwast.html)